Vergeet ME niet

dinsdag 29 januari 2013

29 januari 2013

Hallo bloglezers,

Kleine genietmomentjes. Ken je ze? Een bloemetje die je ziet, een vogeltje die je hoort, de rust die er heerst,  je huisdier die innig tevreden bij je ligt? Een lief kaartje van iemand, een lief woord of een onverwachte "like" op facebook?
Die kleine genietmomentjes zorgen ervoor dat je de dagen weer ziet zitten als je het moeilijk hebt, zorgen voor een glimlach op onverwachte momenten, zorgen voor innerlijke rust. Ik hou van ze. Je verwacht ze niet, en ze overkomen je. Het is dan dat je je geliefd voelt, begrepen, of gewoon tevreden. Kleine genietmomenten zorgen ervoor dat je van dag naar dag kunt leven en ze dan ook daadwerkelijk tegenkomt. Wat is er mooier dan zo'n genietmomentje wat je geluk brengt. Hoe moeilijk je het ook hebt, wat voor slechte dag je ook hebt, hoeveel pijn of verdriet je ook hebt. Een vlinder die dichtbij komt en je vluchtig aanraakt, een vogel die voor je neerstrijkt en niet bang lijkt te zijn. Ik hou van ze.
Zoek er niet naar, ze overkomen je.

Er zijn ook zwarte momentjes in je dagen. Ken je ze? Een vaag bericht wat je ter ore komt en wat niet klopt of waar je je aan ergert? Een auto die niet wil starten, pijn die je niet kunt negeren? Een moment van het weten van verdrietig nieuws, rouwmomenten of het niet begrepen voelen. Een mailtje die je pijn doet, een berichtje die je niet begrijpt. Een trein of bus die voor je neus weg rijdt? Ken je ze? Ik wel.
Dan merk je dat niet alleen je gezicht vertrekt, maar dat je pijn hebt in je innerlijk. Dat het onbegrijpelijk is of dat het je irriteert. Je gezicht spreekt boekdelen.
Vertrouwen wat je schonk en geschaad wordt, niet rechtstreeks aangesproken worden, maar zeker weten dat het over jou gaat? Gepest worden en niet gehoord worden? Ken je ze? Ik wel.

Op de zwarte momentjes in je dagen, moet je denken aan je kleine genietmomentjes. Die dragen je. Zwarte momentjes laten je vallen en genietmomentjes dragen je verder. Op de zwarte momenten moet je niet stil blijven staan, maar doorgaan. en zeker in jezelf blijven geloven. Maak van de zwarte momentjes, hoe moeilijk het soms ook lijkt, genietmomentjes. Of ruil ze in voor genietmomentjes. Dat helpt mij. Want zolang je in jezelf gelooft, dicht bij jezelf blijft en je niet laat afleiden, komt het wel goed met je.
Geef jezelf de gelegenheid sterker te worden door de zwarte momentjes, waardoor je in de genietmomentjes nog méér kan genieten dan anders. Laat je nooit klein krijgen.
Je zou hier niet op de wereld zijn als dat geen reden zou hebben... Heb vertrouwen in jezelf, je kracht en je eigen kunnen.

LfsssssGeen opmerkingen:

Een reactie posten