Vergeet ME niet

maandag 17 februari 2020

Trouwen

Lieve lezers,

Ron en ik kennen elkaar al een behoorlijk aantal jaar. Vanaf september 2001 wonen we officieel samen. We hebben nooit elkaar schulden willen geven, dus de schuld die van Ron was, bleef van Ron, en mijn schuld bleef van mij. We hadden dan ook een afspraak, voordat we schuldenvrij zouden zijn, zouden we zeker niet trouwen.
Sinds mei 2018 zijn we eindelijk schuldenvrij. Dit met dank aan wijlen burgemeester Pieter Smit en Zorgadviesburo Anel Scheemda. Ja, ook wij hebben net als een ander "gewoon" het schuldentraject WSNP moeten doorlopen, maar door de steun van een goede bewindvoerder, hebben we het kunnen doen.
De mooie datum 20-02-2020 kwam eraan en wij hebben samen voor deze datum gekozen. Nu is deze aankomende week, deze datum een feit. Vorig jaar op Ron's verjaardag, 26-02-2019 zijn we in ondertrouw gegaan. Waren we verloofd. En aankomende donderdag 20-02-2020 gaan we elkaar het ja woord geven. Een klein gezelschap is daarbij aanwezig. We houden het bewust klein.
Om 14u in het gemeentehuis van Winschoten en daarna gaan we naar een locatie in de buurt, waar we samen nog een hapje eten. Beiden nemen we de naam aan van de ander. We houden dus onze eigen naam, maar plakken de naam van de ander erachteraan. :-)
We houden het ook klein, zodat ook ik een beetje kan genieten. Het is uiteraard best een impact als je ME hebt. Als de groep te groot is, kan ik het helemaal niet meer overzien en heb je kans dat ik voor dat de dag voorbij is, ben ingestort.
Maar inmiddels is het ook voor Ron niet vervelend dat het op kleine schaal gevierd wordt. Hij heeft meer last van zijn hartfalen dan een paar maanden geleden. Na zijn opname van de decompensatie is hij de "oude" Ron niet meer geworden. Hij heeft lichamelijk een flinke jas uitgedaan en heeft nog heel wat onderzoeken voor de boeg, terwijl hij ook flink veel energie is verloren die nog niet is teruggekomen :-(
Voor een ieder die post wil sturen: Singellaan 3, 9677 RE Heiligerlee.

Opname. Wanneer gaat dat gebeuren. Vorige week woensdag hebben Ron en ik samen een gesprek gehad met de gedifferentieerd verpleegkundige die mijn begeleider is. Dat was een fijn en verhelderend gesprek. Het zal voor mij niet makkelijk worden om Ron los te laten en alleen te laten voor de periode van opname in de kliniek. Mijn voorkeur voor Winschoten houden ze in het achterhoofd, maar het zou ook nog zomaar de PAAZ in het UMCG kunnen worden.
De opnamedatum zit er wel aan te komen. Vóór donderdag ga ik niet weg. Dus bellen ze voor die tijd (dat zullen ze op advies van Anne Willem, mijn begeleider, waarschijnlijk niet doen hoor, maar je weet nooit), ga ik niet. Maar vanaf de 21e kan de telefoon zomaar gaan en word ik opgenomen. Ben er erg mee bezig, en de bruiloft... dus ik ben niet veel online, ben erg moe en probeer zoveel mogelijk rust te pakken.
Het worden heftige weken. Denk ik. Misschien valt het allemaal reuze mee!

Donderdag gaan we in ieder geval proberen te genieten. Van elkaar, van ons gezin, van mijn moeder, van de liefde en van de mensen die heel dicht bij ons staan.

Lieve allemaal, een beetje andere blog dan anders, maar dit is het voor nu. Na ons trouwen horen jullie weer meer van me!

Lieve groeten Marjan


(bovenstaand schilderij © R.Elbers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten